Thursday, March 26, 2009

Vinterkräksjuka

När vi bodde i Sverige så fanns det något som hette vinterkräksjuka som gick runt på dagis, skolor och arbetsplatser. Det var värre än vanlig magsjuka och alla pratade om det med fasa i rösten. Jag drabbades själv när jag var gravid i åttonde månaden med äldste sonen och det var inte roligt alls. Jag trodde det var en sjukdom som förekom överallt, men här existerar den inte. Visst blir folk magsjuka och visst går det epedemier på skolorna, men det är fortfarande helt vanlig magsjuka. Visst är det konstigt att det är så olika? Och visst verkar det som om jag har alldeles för mycket tid att fundera över oväsentligheter?

3 comments:

Cissi said...

Det är lite intressant det där tycker jag. Det finns inte här heller. Vad är skillnaden undrar jag... Här finns ingen rötmånad heller.

Anonymous said...

Tror ni inte att man känner efter för mycket och förstorar grejer som egentligen inte är så märkvärdiga? Jag vet inte! Trots det gick vintekräksjukan bland alla gamlingar på Bjärehalvön i veckor.
Vadå tid att fundera och tänka! Var tar du den? Tycker du har fullt upp 24 h om dygnet!
Mamma

En häxa på Vift said...

Finns inte här heller... men jag tror det kan vara en kombination, dels förökar sig bakterier bättre i kyla och fukt, sen tror jag att USA har lite striktare krav på hygien vid sjukdomar. Så att inte släppa iväg ungarna i förtid till skolan tror jag kan vara en bidragande orsak till att smittan inte snurrar runt för länge.
Men helt säker är jag ju inte men visst är det ett intressant fenomen, det är det och tål att funderas vidare över.