Monday, February 2, 2009

Cheer camp


Dottern har börjat på Cheer camp. Det är fyra eftermiddagar den här veckan och på fredag kväll ska de uppträda i halvlek på en basketmatch. Vår närmaste high school (gymnasium) har ordnat detta och det är deras cheer leaders som lär småtjejerna cheers som det kallas. Fördomsfull som man är var jag måttligt road av dottern absolut ville göra detta. Cheer leaders för mig är en ganska konstig företeelse. Varför ska lättklädda tjejer underhålla i pausen på ett sportevenemang? Men dottern som älskar att dansa ville självklart vara med (de är smarta också... det var cheer leaders utanför skolan som delade ut anmälningsblanketterna till alla små flickor). Pojkar är också välkomna att delta, men det var inte en enda kille där idag.


Dottern var i extas när jag hämtade henne efter en och en halv timma. Hon tyckte det var det roligaste hon någonsin gjort (förutom baletten) och när hon går på high school ska hon minsann också vara en cheer leader. Hrm.... vi får väl se.


Fortsättning följer under veckan. Då ska ni få se bilder på de små tjejerna också. Bilden ovan är på Interlake High School Cheer Squad.


2 comments:

Anonymous said...

Självklart att mitt barnbarn ska känna på att vara med i The Cheer Squad när hon nu bor i USA. Det är faktiskt väldigt bra att lära sig ställa upp för ett lag och tillsammans med andra likasinnade göra allt för att laget ska vinna.
Gemenskapen är viktig. Tycker hon dessutom att de är roligt fnns alla skäl i världen att deltaga.
Mormor

Anonymous said...

Det finns helt klart paralleller till Luciafiranded fast pompoms är coolare en ljus.