Monday, February 2, 2009

Superbowl XLIII

Igår var det dags för Superbowl vilket nog är den största idrottshändelsen i USA. Det är finalen i amerikansk fotboll och det är otroligt populärt. Det är så stort så man får stora stjärnor att sjunga nationalsången, världsartister uppträder i halvtid och alla företag sänder sina häftigaste och nyaste reklamfilmer på TV. I år stod matchen mellan Pittsburgh Steelers och Arizona Cardinals. Jag är ingen stor football-fan, men matchen igår var faktiskt otroligt spännande.

Vi har besök från Sverige och vi bjöd också in några vänner så totalt var vi 6 vuxna och 6 barn här hemma.

Det är otroligt viktigt vad man äter under Superbowl. Näst efter Thanksgiving så är det den dagen amerikanerna äter mest. Och det är bara "junk-food". Kycklingvingar, potatissallad, chips, nachos, dip osv osv. Till det dricker man öl eller läsk. Eftersom vi kanske inte vill äta riktigt så fet mat så åt vi revbensspjäll och grönsallad. Men självklart lyckades vi också klämma i oss en hel del nachos, guacamole och grönsaker med dipp. Oamerikanska som vi är drack vi rödvin. Barnen åt revbenspjäll och gröna ärtor (frusna, ny favorit).

1 comment:

Anonymous said...

Ja, den matchen gick ju inte oss förbi heller. Vi var bjudna på middag som uppladdning inför matchen Mycket trevligt.
Mormor åkte hem 22.30 och morfar km hem 04.25. Det var ju spännande så han var tvungen att följa hela matchen. Måndag förmiddag tillbringade morfar framför datorn för att gå igenom allt en gång till samt visa mig all häftig reklam.
Mormor