Friday, January 23, 2009

Martin Luther King Jr

Idag hade de Martin Luther King Jr (dottern är väldigt noga med att betona att han hette Junior) - samling i skolan. Alla barnen samlades i aulan, som också är gymnastik- och matsal (fast inte samtidigt). De äldre barnen läste delar av Marting Luther Kings berömda tal och några andra texter. Alla barn sjöng. Det var otroligt vackert och rörande när 300 barn i åldrarna 5-11 sjöng "This little light of mine". Musiklärarna hade gjort ett bildspel och i slutet av samlingen tog de upp veckans historiska händelse; att USA fått sin första färgade president - Barack Obama.


Det var en otroligt väl genomförd samling och det är mycket viktigt att barnen lär sig sin historia. Det märktes att barnen har pratat om detta hela veckan i skolan för de har kommit hem med kommentarer om både Obama och King. Den här veckan känns det som om man varit delaktig i ett historiskt ögonblick och det känns faktiskt väldigt stort.

3 comments:

Anonymous said...

Jag har alltid sagt att barnen går i en fantstisk skola med en otroligt kompetent personal och många engagerade föräldrar.
Hela tiden knyter man an verkligheten i undervisningen.
Det skapar nyfikna,vetgiriga och så småningom källkritiska barn,vilket rustar dem väl inför framtiden.
Mormor
P.S. Ytterligare en kommentar till "handsanering".
När man gått upp för landgången på Hurtigruttens båtar står det en dam och sprutar dina händer.Man får inte gå ombord utan sanering. D.S.

Mia said...

Vilket härligt inlägg, jag förstår att det måste vara en upplevelse.

*kram*

En häxa på Vift said...

Jo, det har varit mycket prat här med om valet och även om USA's historia, kanske inte så konstigt då med tanke på att vi lever på en Amerikansk flygbas.*s*
Men jag håller med, det är jätteviktigt att de får lära sig om vad som varit och vad som lett till att vi är där vi är idag.